Terug naar overzicht

7 ideeën voor de inrichting van een souterrain of kelder

16/11/2020
vocht in de kelder doe-het-zelf bouwen en verbouwen

Een goed geïsoleerde kelder kan omgetoverd worden tot een kamer waar je echt kan wonen. Denk je eraan om een ruimte aan je woning toe te voegen? Waarom zou je je kelder dan niet inrichten? Hierbij 7 ideeën voor de inrichting van een souterrain of kelder om je te inspireren.

7 ideeën voor de inrichting van het souterrain

De inrichting van een kelder als bar.

1. De inrichting van het souterrain als bar

Je houdt ervan om gasten te ontvangen, feestjes te organiseren en recepties te houden … Wat denk je ervan om je een eigen bar te ontwerpen? In het souterrain kan je je eigen ‘geheime kamer’ inrichten. Je kan de kamer geheel naar eigen wens inrichten om ze een loungestijl te geven, of net de originele staat behouden voor een ‘herberglook'.

 

Het souterrain inrichten als spelletjeskamer 

2. Een souterrain inrichten als spelletjeskamer (biljart)

Heb je altijd al gedroomd van een spelletjeskamer bij je thuis? Besteed geen fortuin aan het toevoegen van een bijgebouw aan je woning! Gebruik de kelder die al deel uitmaakt van het huis. Een biljart in het souterrain is een must wanneer je de ruimte hebt en graag gasten ontvangt.

 

Een wijnkelder in middeleeuwse stijl

3. Een wijnkelder in middeleeuwse stijl

Ben je een liefhebber van goede wijnen? Het souterrain is de koelste en donkerste ruimte van het huis, ideaal om in te richten als wijnkelder. Behoud de originele stenen om een authentieke look aan je proeflokaal te geven.

 

 Het souterrain als washok gebruiken

4. Het souterrain als washok gebruiken

Het is niet zo’n extravagant idee, maar het souterrain kan ook gebruikt worden als wasruimte. Vele eigenaars gebruiken hun souterrain als washok, wat zeer ruimtebesparend is. Denk er wel aan dat er een goed ventilatiesysteem aanwezig moet zijn voor het inrichten van een washok in het souterrain. De natte was verhoogt het vochtgehalte in de ruimte, waardoor de lucht voldoende moet circuleren om problemen met condens te voorkomen.

 

Een bioscoopzaal in de kelder

5. Een bioscoopzaal

Het souterrain is donker. Een doek, een overheadprojector, enkele zaken voor de akoestiek en je hebt zo je eigen bioscoopzaal bij je thuis! Richt de ruimte in met poefjes voor een gezellige sfeer. Die zijn ook nog eens voordelig.

 

Een studio in het souterrain maken

6. Maak een studio in het souterrain

Wanneer je het geluk hebt om over een heel ruime kelder te beschikken, waarom zou je het niet volledig inrichten als complete studio? Een keuken, woonkamer, badkamer … Met enkele meubels voeg je een woning toe aan je huis of zorg je voor meer privacy voor je tiener.

 

De kelder inrichten als sportzaal

7. Je kelder inrichten als sportzaal

Het souterrain kan eveneens de ideale omgeving zijn om een sportzaal onder te brengen. Let op dat ook in dit geval een goed ventilatiesysteem belangrijk is. Wanneer het lichaam in rust is, produceert het al vocht. Tijdens een zwaardere sportactiviteit gaat het vochtgehalte van de ruimte omhoog. Denk eraan om de ruimte telkens weer te ventileren.

Artikel delen via
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikels

1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading