Vochtbestrijding: hoe kan je vocht in huis oplossen?

Waarom is vochtbestrijding belangrijk?

Je huis is meer dan een hoopje bakstenen. Het is een plek waar je tot rust komt na een vermoeiende werkdag, waar je gezellige familiemomenten meemaakt, waar je kinderen opgroeien. Een groot deel van je tijd breng je thuis door. Het is dan ook belangrijk dat het een veilige omgeving is voor het hele gezin.

Vocht in huis gooit roet in het eten. Vochtproblemen richten niet alleen schade aan je woning aan, ze zijn een regelrechte aanslag op je gezondheid. Loskomend behang, donkere kringen op de muren, een schimmelvlek hier en daar. Ogenschijnlijk onschuldige symptomen die leiden tot ernstige problemen.

Merk je vocht op in je gevel, kelder, of zitten er schimmels op je muren? Om doelgericht met vochtbestrijding aan de slag te kunnen, moet je eerst de precieze oorzaak van het vochtprobleem kennen.

Gratis expertise
Handen van een volwassene en een kind houden een blauw papieren huis vast
 
 

Vraag nu je gratis expertise aan

Of bel gratis 0800 14 607

Ga voor een definitieve vochtbestrijding met de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 30 jaar garantie op je vochtbestrijding
 • Meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap in definitieve vochtbestrijding is een analyse van het vochtprobleem. Die expertise voeren we altijd gratis aan huis uit.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat voor de vochtbehandeling

Jonge vrouw kijkt bezorgd naar zwarte schimmel op een muur

Wanneer moet je vochtproblemen behandelen?

Het antwoord is simpel: vocht bestrijden doe je best zo snel mogelijk. Als je de eerste tekenen opmerkt van een vochtige muur, en het vocht dus eigenlijk al schadelijke gevolgen heeft veroorzaakt, dan is het probleem zich al een hele tijd aan het verspreiden.

Opstijgend vocht, regendoorslag, een natte kelder of condensatie: negeer de symptomen niet, maar schiet meteen in actie als je denkt dat je met een vochtprobleem te maken hebt. Hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe ernstiger de gevolgen worden en hoe meer de behandeling je zal kosten.

Vochtbestrijding in ieder seizoen

Eenmaal je een vochtprobleem in huis hebt, gaat het niet vanzelf weg. Merk je dus in de zomer dat de vochtplekken, schimmels of andere gevolgen van vocht verkleinen? Dan wil dit niet zeggen dat het vochtprobleem van de baan is. Het probleem is louter minder zichtbaar. De zomer is bijgevolg wel erg geschikt om vocht te bestrijden.

Om te weten wat de ideale vochtbestrijding is voor het vochtprobleem in jouw woning, is een grondige analyse nodig.

Gratis expertise

Kan je vochtige muren zelf behandelen?

Je badkamermuren, plafond of gevel kunnen om verschillende redenen nat zijn. Er zijn dan ook meerdere oplossingen mogelijk om vochtproblemen te behandelen, afhankelijk van de oorzaak en de aard van het probleem.

Je zou zelf met vochtwerende producten en waterafstotende verf aan vochtbestrijding kunnen doen, maar is dat wel een goed idee? Schimmels of salpetervlekken wegpoetsen lijkt misschien een simpele opgave die doe-het-zelvers snel zelf kunnen doen.

Een muur met schimmelvlekken afwassen of even overschilderen, is niet de juiste manier om aan vochtbestrijding te doen. Je camoufleert de vochtverschijnselen hoogstens voor eventjes, en in het ergste geval maak je het probleem alleen maar groter.

Hand met gele handschoen schildert een muur grijs met een verfroller
 
 
Zwarte schimmels aan een raam tonen aan dat vochtbestrijding nodig is

Het vochtprobleem is mogelijk groter dan je op het eerste gezicht kan zien. Zit het probleem in je gevel? Dan kan impregnatie uitkomst bieden. Staat er water in de kelder? Dan kan een kelderdichting nodig zijn. Kamp je met ongezonde binnenlucht? Dan lijkt ventileren een gepaste oplossing.

Elk vochtprobleem heeft echter meerdere behandelmethoden. Hoe je in jouw specifieke situatie aan vochtbestrijding moet doen, hangt af van verschillende factoren. Met een verkeerde behandeling zal het probleem niet opgelost geraken.

Het loont dan ook de moeite om een vochtexpert onder de arm te nemen die dankzij z’n ervaring de precieze oorzaak van je vochtprobleem behandelt. Zo vermijd je dat de gevolgen van vocht erger worden en geniet je snel weer van een gezonde woning.

 
 

Vermijd schadelijke gevolgen dankzij vochtbestrijding

Doe zo snel mogelijk een beroep op professionele vochtbestrijders om de negatieve gevolgen van vocht te vermijden.

Icoon longen (geel)

Vermijd
gezondheids­problemen

Icoon vochtplek (geel)

Vermijd
schimmels

Icoon schimmel (geel)

Vermijd
ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Vermijd
schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Vermijd
salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Vermijd
ongedierte

Vochtproblemen? Een overzicht van de geschikte behandelingen

De beste oplossing voor het vochtprobleem in jouw woning? Dat kom je te weten door een gratis expertise te laten uitvoeren door een professionele vochtbestrijdingsfirma zoals Murprotec.

Een kort overzicht van de vochtproblemen en mogelijke vochtbestrijdingen vind je in de onderstaande tabel.

Vochtprobleem Waar komt het vocht vandaan? Mogelijke behandeling
Opstijgend vocht Poreuze bakstenen zuigen grondvocht op Muren injecteren
Condensatie Slechte ventilatie Luchtbehandeling
Doorslaand vocht Vocht komt door de gevel naar binnen Gevel impregneren
Vocht in de kelder Vaak combinatie van insijpelend grondwater en condensatie Kelderdichting, drainage, en/of luchtbehandeling
Waterlek Een gebroken waterleiding Lek detecteren en herstellen
Bouwvocht Vocht in bouwmaterialen Laten uitdrogen of bouwdroger plaatsen

Denk eraan dat meerdere vochtproblemen tegelijkertijd kunnen optreden, waardoor ook meerdere behandelingen nodig zijn om het vocht in huis definitief te laten verdwijnen. Een correcte diagnose is daarom absoluut noodzakelijk.

 

Vochtbestrijding start met een gratis analyse van je probleem

Omdat ieder vochtprobleem anders is, komen onze experts bij je langs voor een grondige analyse. Daarna kunnen we je vertellen wat er aan de hand is en welke vochtbestrijding we adviseren. Dat doen we bovendien volledig gratis.

Gratis expertise

Hoe gaat definitieve vochtbestrijding in z’n werk?

Als je niet precies weet wat de oorzaak is van het vochtprobleem, is het onmogelijk om over te gaan tot de behandeling ervan. Haal er daarom een vochtexpert bij. Murprotec is al meer dan 65 jaar actief met vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië.

Icoon klembord (geel)
1

Gratis expertise

Een vochtexpert komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren. Het is de eerste stap van iedere definitieve vochtbestrijding.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke vochtbestrijding nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon werfleider (geel)
3

Definitieve vochtbehandeling

Onze vakmensen gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief te bestrijden.

Icoon checklist (geel)
4

Controle na de werken

Na de werkzaamheden komen we nog eens langs om te controleren of alles goed verlopen is.

Reken op Murprotec om een betrouwbare en correcte expertise te maken van je vochtprobleem – volledig gratis. Zo ben je altijd zeker van een definitieve vochtbestrijding van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

10x zeker van kwaliteit met onze kwaliteitsgarantie

Hoe we er dagelijks naar streven om de kwaliteit hoog en onze klanten tevreden te houden? Daarvoor dient onze kwaliteitsgarantie.

Geef vocht in huis geen kans. Kies voor een definitieve vochtbestrijding. Kies voor Murprotec.

Icoon medaille nummer 1 (blauw)

1. De klant op de eerste plaats

Tevreden klanten in een gezonde woning, daar doen we het voor. De duizenden interventies die we jaarlijks in heel Europa mogen doen, zijn een mooi bewijs van jullie vertrouwen.

Icoon vergrootglas (blauw)

2. Nauwkeurige en grondige expertise

Doeltreffende vochtbestrijding begint bij een juiste diagnose van het vochtprobleem. Dankzij een grondige expertise achterhalen we de oorzaken, en kunnen we maatwerk tegen vocht aanbieden.

Icoon offerte (blauw)

3. Vaste prijs zonder verrassingen

Na de gratis expertise krijg je meteen een vaste prijs voorgesteld voor je vochtbestrijding. Die komt later integraal op je factuur terecht, zonder bijkomende kosten. Ken je onze comfortabele financiering trouwens al?

Icoon checklist (blauw)

4. Werfbezoek door de werfleider vóór de werken

De werfleider controleert de expertise en de werf voordat we starten met de vochtbestrijding. Alweer een bijkomende garantie voor onze klanten dat de werken feilloos en volgens de gemaakte afspraken zullen verlopen.

Icoon kalender (blauw)

5. Gerespecteerde uitvoeringstermijnen

Stiptheid is belangrijk voor onze klanten en onze medewerkers. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, houden we ons strikt aan de afgesproken uitvoeringstermijnen.

Icoon 3 sterren (blauw)

6. Verzorgde werken

Onze vakmensen gaan steeds netjes, snel en professioneel te werk. Dat is nodig, aangezien de meeste woningen met een vochtprobleem bewoond zijn.

Icoon werfleider (blauw)

7. Veilige werken

De veiligheid van onze medewerkers en onze klanten staat centraal. Zo plaatsen we een gekeurde stelling bij gevelwerken, dragen we beschermende kledij en gebruiken we steeds niet-toxische producten als het kan.

Icoon afstudeerhoedje (blauw)

8. Constante bijscholing van onze medewerkers

Elke dag ontwikkelen we nieuwe technieken en nieuwe producten. Onze medewerkers worden voortdurend getraind om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de bouw- en vochtbehandelingssector.

Icoon telefoonmedewerker (blauw)

9. Service na verkoop

Na de drogingsperiode komen we nog eens langs voor een controlebezoek. Samen met ons controleteam evalueer je de kwaliteit van onze vochtbehandelingen. Zo zijn we zeker van een vochtvrij resultaat.

Icoon kwaliteitsstempel (blauw)

10. Totale waarborg op het resultaat

Ruim 65 jaar ervaring maakt ons zeker van ons stuk. Op onze vochtbestrijding geldt dan ook een garantie op het resultaat van 10 tot 30 jaar. Dat krijg je zwart op wit met een garantiecertificaat.

Een vochtbestrijding voor ieder vochtprobleem

Een muur aangetast door opstijgend vocht met onderaan gaten gemaakt om de muur te injecteren met waterwerend middel

Opstijgend vocht:
muren injecteren

We houden het opstijgend vocht tegen door een waterafstotend middel in je muren te injecteren.

Lees meer over onze behandeling tegen opstijgend vocht
Rond wit rooster van een luchtbehandelingssysteem

Condensatie: luchtbehandeling

Ons luchtbehandelingssysteem ververst de lucht in huis en verwijdert het overtollige vocht.

Lees meer over onze behandeling tegen condensatie
Murprotec-medewerker maakt kelder waterdicht met bekuiping

Kelder waterdicht maken

Om vocht in de kelder voorgoed te bestrijden, gaan we op 3 manieren te werk.

Lees meer over onze behandeling tegen vocht in de kelder
Vochtexpert van Murprotec impregneert vochtige gevel

Doorslaand vocht:
gevel impregneren

Met een vochtwerende beschermlaag op je gevel dringt er geen regen meer naar binnen.

Lees meer over onze behandeling tegen doorslaand vocht

Hoeveel kost vochtbestrijding?

De prijs van een vochtbehandeling hangt af van een aantal factoren. Zo is er geen standaard kostprijs voor vochtbestrijding.

Hoeveel je zal moeten betalen, wordt bepaald door:

 1. Het soort vochtprobleem: de behandelmethoden bij opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatie en water in de kelder zijn anders, dus zijn de prijzen dat ook.
 2. De ernst van het vochtprobleem: hoe groter het aangetaste oppervlak is, hoe uitgebreider de vochtbestrijding wordt.
 3. De kenmerken van je muur: de dikte van je muren en het type steen bepalen mee hoeveel vochtwerend product nodig is.

Het is dus moeilijk om de prijs van vochtbestrijding vooraf te bepalen.

Twee mensen staan met rubberen laarzen aan op een natte vloer
 
 

Je bespaart geld met een vochtbehandeling

Wat wel zeker is, is dat je met een definitieve vochtbestrijding veel geld bespaart. Zo kost een ernstig vochtprobleem je tot 30% extra op je energiefactuur, en de waarde van je huis daalt aanzienlijk. Het loont dus zeker de moeite om vochtproblemen snel aan te pakken om die extra kosten te vermijden. Een vochtbestrijding zal je op langetermijn beter uitkomen.

Icoon kalender (blauw)

Gespreide betaling mogelijk

Omdat iedereen het recht heeft op een gezonde woning, kan je bij Murprotec de kosten van vochtbestrijding spreiden. Dankzij onze Eco-Comfortlening betaal je maandelijks een comfortabel bedrag, en hoef je je spaargeld niet aan te spreken om het vocht in je huis te behandelen.

Weten wat de vochtbehandeling je zal kosten? 

Wil je weten hoe het kostenplaatje eruitziet voor de vochtbestrijding bij jou thuis? Start met een gratis expertise aan te vragen bij Murprotec. Onze experts analyseren het vochtprobleem en stellen je meteen een concrete offerte op maat voor.

Gratis expertise

Nieuws advies over vocht in huis

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips en tricks.

Last van een vochtprobleem in huis?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies

Cookies stellen ons in staat uw bezoek aan onze website te optimaliseren, namelijk door sommige van uw gebruikersvoorkeuren op te slaan. Cookies kunnen ons ook in staat stellen u gepersonaliseerde reclame-inhoud voor onze eigen producten en diensten of die van onze partners aan te bieden. Meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren, vindt u in ons cookiebeleid

Cookie Policy