Terug naar overzicht

Moet je een expert in vochtproblemen inschakelen? Volg deze checklist!

16/11/2020
vocht behandelen Murprotec

Je hebt een vochtprobleem in je huis ontdekt maar je aarzelt om een expert te bellen? Hier volgt een checklist waarmee je ontdekt of je een professionele expertise nodig hebt om je vochtprobleem op te lossen.

1. Heb je een expert nodig om een diagnose te stellen?

De eerste stap naar de oplossing van je vochtprobleem is het stellen van een juiste diagnose.  Merk je één van de volgende zaken op? Reageer dan snel!

  • Aanhoudende condensatie op je ramen en druppelvorming op je ramen wijzen op een te hoge luchtvochtigheid in huis.

  • Vlekken op de muren die van de grond lijken op te stijgen, wijzen op een probleem met de waterkerende laag in de muren en opstijgend vocht.

  • Witte sporen op de muren tonen de aanwezigheid van salpeter aan.

Maar let op: verschillende vochtproblemen kunnen dezelfde symptomen hebben. Zelf een juiste diagnose stellen is daarom bijzonder moeilijk .

expert in vochtproblemen

Als je twijfels hebt over de oorzaak of als er al werken werden uitgevoerd, zonder het gewenste resultaat, dan is het zeker een goed idee om een expert te vragen de exacte oorzaak van je vochtprobleem op te sporen.

2. Heb je een expert in vochtproblemen nodig om je huis te behandelen?

Eens je zeker bent van de oorzaak van het vochtprobleem, is het tijd om het vocht te bestrijden. De oplossing voor je vochtprobleem is afhankelijk van de diagnose. 

Als het om een condensatieprobleem gaat, denk dan eerst en vooral aan een goede verluchting van uw woning (minstens 15 minuten per dag). 

Als de oorzaak van de muur zelf komt, dan heb je niet veel keuze: er moet een expert in vochtproblemen ingeschakeld worden.

Hij zal de nodige acties ondernemen, zoals het aanbrengen van een waterafstotend product, het drogen van de muur of zelfs een herstelling ervan als de insijpeling veroorzaakt wordt door barsten.

Wees altijd voorzichtig als je zelf aan de slag gaat. Er bestaan natuurlijk producten op de markt die de symptomen zeer snel kunnen verbergen en die je zelf kan aanbrengen. Maar die zullen de echte oorzaak van je probleem niet oplossen; het vochtprobleem zal meestal snel terugkomen.

Vermijd deze valstrikken en vertrouw op een expert in vochtproblemen die de oorzaak grondig en definitief zal aanpakken.

3. Heb je een expert in vochtproblemen nodig om nieuwe problemen te voorkomen?

expert-in-vochtproblemen

De laatste stap van een vochtbehandeling is het voorkomen van nieuwe problemen. Als je een expert in vochtproblemen ingeschakeld hebt, zal hij deze stap automatisch zetten op het einde van de behandeling.

Artikel delen via
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikels

1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading