Terug naar overzicht

Vocht: waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

16/11/2020
bouwen en verbouwen doe-het-zelf

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan? Dat vragen alle toekomstige eigenaars zich af. Je bent van plan om een huis te kopen? Ontdek welke punten je zeker moet controleren bij het bezichtigen van een huis om vochtproblemen te voorkomen!

que-faut-il-verifier-avant-dacheter-une-maison-une.jpg

 

Bezoek het pand meerdere keren voordat je een huis koopt

Ben je tijdens je eerste bezichtiging helemaal in de ban van je toekomstige huis? Wees er zeker van dat er geen verborgen gebreken zijn voordat je overgaat tot de aankoop. Aarzel niet om vragen te stellen aan de verkoper of de makelaar.

Vochtproblemen zijn niet in één oogopslag zichtbaar. Je bezoekt een huis beter meerdere keren voordat je een beslissing neemt. Als een vochtprobleem niet direct zichtbaar is, kunnen een aantal tekenen het vocht toch verraden.

 

De staat van het dak is één van de te controleren punten wanneer men een huis bezichtigt

Controleer de staat van het dak wanneer je een pand bezichtigt.

 

Punten waar je op moet letten bij het bezichtigen van een huis

Controleer een aantal zaken om er zeker van te zijn dat je niet te maken hebt met een huis dat te kampen heeft met vochtproblemen. Tijdens je bezichtiging verdienen bepaalde punten van het huis bijzondere aandacht.

Controleer zeker deze punten:

  • Controleer de watervoorziening en de afvoerleidingen. Wat betreft de sanitaire voorzieningen: noteer het aantal afvoerleidingen en vraag naar de factuur van de laatste lediging van de septische put. Je kunt vragen of je de staat van de wateraansluiting mag controleren. Daar mag geen afval of stilstaand water te zien zijn.

  • Vraag naar een bezichtiging van de kelder. De kelder is de ruimte die het zwaarst wordt getroffen door vocht. Als de lucht vochtig aanvoelt zodra je de kelder inloopt, let dan goed op. Aarzel niet om aan de muren te voelen. Controleer of er vlekken of druppels op de muren zitten. Om vochtproblemen te voorkomen, moet een kelder over ventilatie of een luchtbehandelingssysteem beschikken.

  • Het dak moet luchtdicht zijn. Sporen van druppels of waterstraaltjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van lekken in het verleden. Controleer op scheuren of barsten.

  • Controleer het houtwerk, vooral in de kelder en de zolder. Als het hout afbrokkelt of te 'zacht' lijkt, kan het vochtig zijn.

  • De badkamer en toiletruimte moeten verlucht worden. Controleer of er een ventilatiesysteem of luchtbehandelingssysteem aanwezig is als de badkamer of de toiletruimte niet over een raam beschikken. Controleer of de lucht goed wordt aangezogen door de ventilatieopeningen.

  • Controleer of de ramen goed zijn afgedicht.

Vochtproblemen behoren tot de meest voorkomende verborgen gebreken.

Controleer of de ramen goed afgedicht zijn.
 

 

Met deze tips weet je waar je op moet letten bij het kopen van een huis en waarom. Vochtproblemen in een huis worden het vaakst verborgen. Wees voorzichtig en let goed op tijdens je bezichtigingen.

 
Artikel delen via
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikels

1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading