Luchtreinigers voor gezondere binnenlucht

Het belang van een goede luchtkwaliteit in huis.

Wanneer men spreekt over de luchtkwaliteit, heeft men het vaak over de kwaliteit van de buitenlucht. Wat we vaak vergeten is dat de kwaliteit van de binnenlucht minstens even belangrijk is. Want luchtverontreiniging komt niet enkel buiten voor. We brengen gemiddeld zo’n 50 tot 80% van ons leven binnenhuis door. Het belang van de luchtkwaliteit in huis valt niet te onderschatten.

De lucht in huis kan vervuild zijn door verschillende schadelijke stoffen, zoals:

 • Koolmonoxide (CO)
 • Stikstofdioxide (NO2)
 • Roet
 • Organische vluchtige stoffen door het gebruik van huishoudelijke producten
 • Verontreinigende gassen
 • Ozonvervuiling
 • Pollen
 • Rook
 • Schimmelsporen
 • Uitwerpselen van ongedierte
 • Fijnstof
 

Vermijd de vervelende gevolgen van een slechte luchtkwaliteit door het gebruik van een luchtreiniger of ventilatiesysteem.

Gratis expertise
Luchtcirculatie van een luchtreiniger in een woonkamer.

Vraag nu je gratis expertise aan





Of bel gratis 0800 14 607

Bestrijd vocht in huis definitief met een luchtreiniger van de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 30 jaar garantie
 • Meer dan 65 jaar ervaring
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap op weg naar een betere luchtkwaliteit in huis, is een gedetailleerde en uitgebreide expertise van het vochtprobleem. Die expertise voeren we altijd gratis aan huis uit en zal uitwijzen of een luchtreiniger soelaas kan brengen en zo ja, welke luchtreiniger het best past voor jouw woning.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. Binnen de 48 uur leggen we telefonisch een afspraak vast 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat voor de luchtreiniging


Wat is een luchtreiniger? 

De luchtreiniger ververst de lucht in je woning door continu verse, gezuiverde buitenlucht binnen te brengen. Zo wordt condensatievocht afgevoerd en krijgen schimmels geen kans. Een luchtreiniger zorgt dus niet enkel voor een gezondere binnenlucht, maar kan ook vochtproblemen voorkomen.

Laat je huis ademen met een luchtreiniger van Murprotec

Voorgoed afrekenen met condensatie in je huis? Murprotec ontwikkelde luchtreinigers die overtollig vocht en vervuilde binnenlucht afvoeren naar buiten. Condensatie is verleden tijd en de lucht wordt gezuiverd van allergenen, schimmelsporen en vocht. Zo kan je weer gerust ademhalen.

De luchtvochtigheid in je huis raakt in balans dankzij de goede werking van je luchtreiniger, waardoor je binnenklimaat weer gezond wordt.
 

Gratis expertise
image alt text
Man bekleedt muur in een huis met dikke isolatie waardoor luchtbehandeling nodig is om condensatie te vermijden

Hoe helpt een luchtbehandeling vocht te bestrijden?

Goed geïsoleerde woningen ademen te weinig. Extreme isolatiemaatregelen zoals driedubbele beglazing en muur- en dakisolatie zijn goed voor je energierekening, maar ze houden vocht gevangen in je huis. Dat vocht condenseert op ramen, muren en plafonds, veroorzaakt schimmels en zwammen en trekt ongedierte aan.

Als je je huis bovendien onvoldoende ventileert, wordt het probleem alleen maar erger. Daar lijdt je gezondheid ernstig onder, met soms zelfs zware allergieën en astma tot gevolg. Dankzij een luchtreiniger vindt dat vocht toch een uitweg en vermijd je gezondheidskwalen en vochtschade. Je huis ventileren en verluchten is noodzakelijk voor een goede gezondheid. 

Laat je huis ademen met een luchtreiniger van Murprotec.

Hoe werken de luchtreinigers van Murprotec?

Je kan de werking van de luchtzuiveraars vergelijken met de werking van onze longen:

 1. De luchtreiniger voert verse lucht van buiten aan
 2. De luchtreiniger filtert de lucht en verwarmt dit voor indien nodig
 3. De luchtreiniger verspreidt de gefilterde lucht in je huis
 4. De luchtreiniger voert de vervuilde en vochtige lucht naar buiten

 

Condensatie, schimmelsporen, allergenen en vervuilende stoffen in je huis worden dankzij onze mechanische luchtreinigers meteen verwijderd. En de luchttoevoer zorgt voor gezonde, frisse lucht in huis.

Laat je woning ademen: vergeet vochtproblemen en verbeter de luchtkwaliteit in huis dankzij een Murprotec luchtzuiveraar.

Gratis expertise
image alt text

Reken voorgoed af met condensatie en schimmels: vraag raad aan Murprotec

Condens, een slechte luchtkwaliteit en schimmels maken je huis ongezond om in te wonen. Met een luchtreiniger van Murprotec ben je zeker van een doeltreffende oplossing. Na een gratis expertise bepalen we samen de meest geschikte luchtzuiveraar volledig op maat van jouw situatie.

Gratis expertise


Welke luchtreinigers biedt Murprotec aan?

Om onze klanten een doeltreffende oplossing aan te bieden tegen condensatie en een slechte luchtkwaliteit, hebben we bij Murprotec zelf luchtreinigers ontwikkeld. Zo verbeteren we de gezondheid en het wooncomfort van je hele gezin.

Afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem stellen we een oplossing voor die het beste past bij je woning. We hebben een luchtzuiveraar voor kleine en grote ruimtes die de lucht in je hele huis aanpakt.

Al onze luchtreinigers filteren zo’n 90% van het vuil in de lucht. Met een Murprotec luchtreiniger zeg je vaarwel tegen pollen, fijn stof, schadelijke stoffen en vochtige lucht. Onze luchtreinigers zijn ontwikkeld om de lucht in huis te verbeteren en vocht te vermijden.

Onze nieuwe luchtreiniger: CTA 4

Murprotec ontwikkelde onlangs een gloednieuwe luchtreiniger. Onze nieuwste luchtzuiveraar is de CTA 4. Deze luchtreiniger pakt niet enkel vocht aan, maar zuivert ook de lucht van stofdeeltjes. Zo geniet je voortaan van gezondere binnenlucht. Kortom de nieuwe CTA 4 is beter voor je woning én je gezondheid.

Gratis expertise
Onze nieuwste luchtreiniger filtert zo’n 90% van het vuil in de lucht.
Vrouw geniet van gezonde binnenlucht dankzij luchtbehandeling van Murprotec

De voordelen van een Murprotec luchtreiniger

Het gebruik van een Murprotec luchtreiniger heeft veschillende voordelen:

 • Gefilterde en zuivere lucht
 • Stille werking
 • Ultra zuinig
 • Afstandsbediening
 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Vermijden van gezondheidsproblemen
 • Vermijden van vochtproblemen
 • Doeltreffend tegen schimmels en condensatie
 • Inzetbaar in iedere woning
 • Bespraring op verwarmingskosten

Hoe je luchtreiniger onderhouden?

Een goed onderhouden luchtreiniger is noodzakelijk voor de goede werking van de filters. Zorg daarom voor een maandelijkse kuisbeurt van je filters met de stofzuiger. Het tijdig vervangen van de filters zorgt voor een goede werking. Afhankelijk van het type luchtreiniger zal je de filters om de 3 of 6 maanden moeten vervangen om een goede werking te blijven garanderen.

Een jaarlijks professioneel onderhoud is aan te raden om er zeker van te zijn dat de luchtreiniger geen defecten vertoont.

Lees meer over het onderhoud van je luchtreiniger

5 jaar garantie en onderhoud

Kies voor de zekerheid van een onderhoudscontract voor je luchtreiniger. Zo hou je je luchtreiniger in topconditie, en profiteer je van een verlengde garantie van 5 jaar. Vraag ernaar bij je gratis expertise.

Zelf je luchtfilters vervangen?

Op onze webshop kan je luchtfilters bestellen voor ieder type luchtreiniger van Murprotec. Denk eraan dat je de filters elke 3 of 6 maand vervangt -afhankelijk van het type luchtreiniger- en dat je je luchtreiniger netjes onderhoudt met onze tips.

Waarom de lucht in huis laten behandelen tegen vocht?

Een luchtreiniger laten installeren, is een goeie manier om condensatie te bestrijden. Zo vermijd je dat de luchtvochtigheid in je huis constant te hoog is, waardoor de kans op gezondheidsklachten en schade aan je woning meteen verkleint.

Vermijd
gezondheids­problemen

Vermijd
schimmels

Vermijd
ongezonde binnenlucht

Vermijd
schade aan je woning

Vermijd
salpeter

Vermijd
zwammen

Hoeveel kost een luchtreiniger?

De kostprijs van een luchtreiniger om condensatie te verwijderen uit je woning, wordt bepaald door een aantal factoren. We stellen elk systeem samen naargelang je situatie en behoeftes, waardoor er geen standaardprijs is voor een luchtreiniger.

Hoeveel je zal moeten betalen om een luchtreiniger te installeren, hangt af van:

 1. De plaats waar het condensatieprobleem zich voordoet: heb je enkel last van overmatige condens in 1 ruimte, zoals de badkamer, of lijdt je hele huis eronder?
   
 2. De kenmerken en grootte van je huis: hoe groter het aantal te behandelen ruimtes, hoe uitgebreider de luchtreiniger wordt.
 

Op voorhand een concreet kostenplaatje bepalen voor een luchtreiniger is dus moeilijk. Wil je weten hoeveel het je zal kosten om condensatie bij jou thuis te behandelen? Start met een gratis expertise aan te vragen bij Murprotec. Onze experts analyseren het vochtprobleem en stellen je meteen een concrete prijs op maat voor.

Gratis expertise
Een rekenmachine om de kostprijs van een vochtbehandeling te berekenen

Heb je een andere vochtbehandeling nodig? 

Voor elk vochtprobleem is er een andere behandelmethode nodig. Als je last hebt van een ander vochtprobleem dan condensatie, en je huis wel degelijk geventileerd wordt, dan zal een luchtreiniger het vocht in huis niet oplossen.

De beste manier om de geschikte behandeling te vinden voor jouw vochtprobleem, is door een gratis expertise te vragen aan Murprotec.

Vochtvlekken door opstijgend vocht aan de onderkant van een muur

Opstijgend vocht: muren injecteren

Optrekkend vocht bestrijden we door je muren te injecteren met een exclusieve vochtafwerende emulsie. 

Lees meer over onze behandelingvoor opstijgend vocht
Murprotec-medewerker maakt kelder waterdicht met bekuiping

Kelder waterdicht maken 

Om vocht in de kelder voorgoed te bestrijden, gaan we op 3 manieren te werk. 

Lees meer over onze behandelingvoor vocht in de kelder
Vochtexpert van Murprotec impregneert vochtige gevel

Doorslaand vocht: gevel impregneren 

Met een vochtwerende beschermlaag op je gevel dringt er geen regen meer door naar binnen. 

Lees meer over onze behandelingvoor doorslaand vocht

Tips & advies over vocht in huis

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding, luchtreinigers en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips & tricks.

Een vochtprobleem in je huis?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

Murprotec heeft meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies

Cookies stellen ons in staat uw bezoek aan onze website te optimaliseren, namelijk door sommige van uw gebruikersvoorkeuren op te slaan. Cookies kunnen ons ook in staat stellen u gepersonaliseerde reclame-inhoud voor onze eigen producten en diensten of die van onze partners aan te bieden. Meer informatie over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren, vindt u in ons cookiebeleid

Cookie Policy